Brev från Servian

måndag 4 januari 2016

dagar i Bordeaux...


När julen var överstökad för i år packade vi in hela familjen och hundarna i bilen och for tvärs över landet för ett besök i Bordeaux. Ingen av oss hade varit där förut, så det fanns mycket att upptäcka.


Läget invid floden Garonne och den läckra vattenspegeln 
på 3000 kvadratmeter mittemot Place de la Bourse...


Flodpromenaden är väl tilltagen och här umgås man, flanerar, åker skateboard eller tränar tricks på rullskridskor...Inne i gamla stan hittar vi snabbt den långa gågatan Sainte Catherine som går som en pulsåder genom de gamla kvarteren, en av Europas längsta gågator sägs det. Här håller de stora klädkedjorna till, de som finns överallt... 


Inte det mest spännande tycker vi, men hittar en avstickare ner till torgen Place du Parlement och Place Saint- Pierre. Där ligger barer och restauranger tätt och det är mysig stämning, med mindre butiker.


Hit till underbara La Comtesse gick vi tillbaka för ett glas vin på kvällen, före middagen. Bordeaux-viner är ett blank fläck på kartan för mig, vi dricker ju nästan bara Languedoc-viner hemma... men här fick jag ett väldigt gott rödvin från Blaye Côtes de Bordeaux. 

Sedan blev det en härlig italiensk middag på Totto på torget intill.


Att äta gott och promenera är nog mina favoritsysselsättningar på en ny plats, och det funkade bra här i Bordeaux!


2 kommentarer:

  1. Låter härligt! Vi har inte heller varit i Bordeaux fast vi har kuskat runt i hela (nästan) Frankrike. Ni verkar ha haft det bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, ja det var roligt att komma över där på "andra sidan" några dagar :)

      Radera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!