Skön söndag på hemmaplan idag, skrotar runt och passar på att
baka en frisk citronkaka till eftermiddagsthéet.
Jag utgår från receptet från boken Rosendals trädgårdscafé, men det går bra att dra ner på både smör och socker; såhär ungefär:
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
rivet skal och saft av 1 citron
blå vallmofrön till formen + lite i kakan
2 dl vetemjöl
Det är vallmofröna som gör kakan lite speciell, du "bröar" formen med blå vallmofrön och kan även ha i en liten näve i kaksmeten.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda sedan i socker, vallmofrö, rivet citronskal och saft.
Jag förstärkte citrussmaken med ett par skedar clementinmarmelad.
Blanda i äggen, vispa till en slät smet och blanda sist i mjölet.
Grädda kakan i 180 grader i ungefär 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!