Brev från Servian

söndag 8 maj 2016

citronkaka med vallmofrön...


Skön söndag på hemmaplan idag, skrotar runt och passar på att 
baka en frisk citronkaka till eftermiddagsthéet.


Jag utgår från receptet från boken Rosendals trädgårdscafé, men det går bra att dra ner på både smör och socker; såhär ungefär:


100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
rivet skal och saft av 1 citron
blå vallmofrön till formen + lite i kakan
2 dl vetemjöl

Det är vallmofröna som gör kakan lite speciell, du "bröar" formen med blå vallmofrön och kan även ha i en liten näve i kaksmeten.

Smält smöret och låt det svalna. 
Blanda sedan i socker, vallmofrö, rivet citronskal och saft. 
Jag förstärkte citrussmaken med ett par skedar clementinmarmelad. 


Blanda i äggen, vispa till en slät smet och blanda sist i mjölet.
Grädda kakan i 180 grader i ungefär 30 minuter. 

God som den är till en kopp thé! 
Vill du kan du kan lyxa till det med en klick grädde och pudra florsocker över...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!