Idag kom jag äntligen upp på benen igen efter några dagars maginfluensa, pust! Lagom för att kunna fixa brunch till husets far;
det är ju fête des pères i dag, fars dag!
Fick lust att fortsätta i köket...
Testade att baka klassiska chokladkola-kakor på vegan-vis
och det funkade alldeles utmärkt.
Såhär:
100 g rumsvarmt vegan-smör
rörs riktigt fluffigt tillsammans med
1 dl socker
2 msk agave-sirap
i en skål.
2 msk siktad kakao
blandas i en annan skål med 2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat och
1 tsk vaniljsocker.
Lägg bakplåtspapper på en plåt. Dela degen i två delar och rulla ut till längder (det kan behövas lite vetemjöl för att få ihop degen).
Platta till och räffla med en gaffel.
Grädda i 175 grader ca 15 minuter.
Ta ut och låt kallna lite innan du skär dem i snittar och låt dem sedan fortsätta att kallna helt på plåten
...och de blev sådär lagom sega som jag ville!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!