Brev från Servian

söndag 4 september 2016

söndagslunch med ostron...


En söndagsutflykt är alltid härligt, 
vi styrde kosan till Bouzigues för en lunch med ostron...

Det är en fascinerande by där det väl bor drygt 1500 personer och det finns mer än 20 skaldjursrestauranger! Många familjer jobbar med ostron-och musselodling i lagunen Etang du Thau och skaldjuren kommer in på restaurangerna direkt från odlingarna, pinfärskt!


Vi kom tidigt och hann få ett bord i skuggan på restaurangen Le 29 trots att vi inte hade reserverat. Jag vet inte hur det ser ut på vardagar, men på helgerna är det i princip fullt överallt, det är en populär utflykt att åka hit och äta lunch.


Efter ostron och musslor till förrätt beställde vi en svärdfisk, 
det är en av mina favoriter; espadon.



Monsieur lyckades klämma ner en crème catalane också...


Det känns otroligt lyxigt att ha så nära till kusten, 
att kunna ta en sväng dit och äta färsk fisk och skaldjur!





3 kommentarer:

  1. Vad underbart, både mat och utsikt! Gillar färgerna på båtarna:)
    /Linda

    SvaraRadera
  2. Föredömligt ser det ut! Det är maten - läs skaldjuren! - som står i centrum när den här madamen letar sig ut till havet. Badandet överlåter jag till andra mer hugade!

    SvaraRadera
  3. Ostron, musslor och svärdfisk är inte illa. Och brülepudding att sluta med. Gott!

    SvaraRadera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!