Brev från Servian

fredag 4 februari 2011

med nöje!

Efter några dagars fixande och trixande med allt från bilbesiktning, besök på skattekontoret, veterinären och banken slås jag av vilket bra bemötande man ofta får här...

Som på banken; ett ärende som damen i kassan egentligen inte kunde utföra, men "jag vet" sa hon , jag faxar till huvudkontoret och skriver att det är bråttom så ordnar det sig! När vi tackade så mycket för hjälpen sa hon strålande "Avec plaisir!" (med nöje), och verkade verkligen mena det.

Killen på bilbesiktningen likaså, tjejen i fiskdisken på varuhuset:
Avec plaisir!

Jag kom att tänka på killen som var vakt i ett parkeringhus i Montpellier. Vi skulle resa tidigt därifrån, vid fyratiden på morgonen och undrade om parkeringhuset var öppet då. Glatt svarade han " vi har alltid öppet för er madame!"  Och man tänkte: oj, gillar han att jobba här?!

Det är verkligen en otroligt härligt! Givetvis kan inte alla vara på bra humör alltid, men det är upplyftande att mötas av denna inställning så ofta...
Det känns inte som att det är ett inlärt servicetänkande, kan det vara livsglädje?!
Inga problem, det ordnar vi, med nöje!

Passar på att önska
Bonne journée!!
Ha det så bra i dag!

5 kommentarer:

 1. Hur bär de sig åt? Eller rättare sagt... Hur bär vi oss åt?

  SvaraRadera
 2. Då får väl vi önska dig en Bon weekend

  SvaraRadera
 3. Mira: det är väl nåt med Carpe Diem :-)
  Att göra det bästa av vardagen är inte så dumt!

  Eva-Lotta o Peter: Merci!
  Ser fram emot en riktigt härlig helg! De kalla vindarna har dragit förbi, väderutsikterna säger 15 grader, så det blir en utehelg...

  SvaraRadera
 4. Det håller jag inte med om!
  Fy för fransk byråkrati och de kan va så jäkla tjuriga där bakom disken med sina sjutton blanketter. Sen om man iaf lyckas få fram sitt ärende på någorlunda god franska, då vänder det. Då blir de snällare.
  Men hur tjuriga de än är önskar de en alltid bonne journée! Det kan jag ge dig men annars tycker jag inte fransmännen är kända för sin servicekänsla.

  SvaraRadera
 5. Mia: fransoser har väl snarast rykte om sig att vara lite nonchalanta, men det stämmer inte alls med mina erfarenheter. Här har vi träffat på så många vänliga och hjälpsamma människor!

  SvaraRadera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!