Brev från Servian

tisdag 15 mars 2011

en tur till Provence...


En av fördelarna med att bo i Languedoc är att det är nära även till andra fina ställen, både inom och utom Frankrike. På några timmar tar man sig till Spanien, franska Rivieran eller Italien.
I slutet av förra veckan tog vi en tur till Provence, till Antibes, som ligger mellan Cannes och Nice på la côte d'Azur, den franska Rivieran.Det visade sig vara en lagom liten stad att flanera omkring i ett par dagar. Vi bodde högt upp med utsikt över hamnen och det gamla fortet, men det var ändå nära  att gå till centrala stan. Vi gick också till grannstaden Juan-les-Pins längs strandpromenaden, men där var lite sömnigt så här års. De pastellfärgade hotellen där fick oss att tänka på femtiotalet...


Vi strosade mest runt i vieil Antibes,  som är den gamla delen av Antibes;  med gågator med fina hus, många restauranger och små butiker.


Marknaden var härlig, med sina färger och dofter.Vi hade lite tur som gick längs strandvägen den första dagen, sedan blev det storm och vatten stänkte långt upp i staden. Då smet vi in på Picassomuséet en stund.Det mysigaste var nog ändå restaurangbesöket innanför stadsmuren vid båthamnen,  på L'Annexe.
Maten var god, men det är ju inget ovanligt... Det härligaste var vår kypare, som verkligen var en levnadsglad typ. Han skojade om att han egentligen ville bli rockstjärna, men att hans pappa inte gillade det, så han sjöng med i låtarna på restaurangen i stället. Inte överspänt alls utan med glimten i ögat...
Det är underbart med folk som gillar det de gör, och förgyller tillvaron för andra, det blev en rolig kväll!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!