Brev från Servian

tisdag 29 maj 2012

riktig olivolja...


Tänk vad en riktig olivolja kan förgylla tillvaron...
Den gångna helgen var det öppet hus och dégustation av årets nya cuvée hos vår grannar på vingården Domaine les Faïsses.


De hade också bjudit in sina vänner från Alès-trakten som har biologisk olivodling. De bjöd på härlig tapenade från egna oliver och efter en lång pratstund ville jag förstås köpa med mig en liter av deras egna olivolja. Den förgyllde idag en enkel spaghetti till lunch. Salt från Camargue, svartpeppar, parmesan och olivolja; kan det bli enklare?  Med goda råvaror blir det så gott!

Det är en himmelsvid skillnad från den vanliga oljan man hittar i affärerna, och roligt att kunna köpa direkt från tillverkaren!


Olivträdet på terrassen blommar just nu, det kanske rent av blir en egen liten olivskörd ?!
Bara för skojs skull...


Men jag undrar hur det går med parmesanosten, för att inte tala om människorna där, efter den senaste jordbävningen i Italien? Jag hoppas att jorden lugnar sig...

6 kommentarer:

  1. Ja det känns lite skakigt just nu.... Väldigt många lagerlokaler blev ju förstörda redan den 20/5, vid första skalvet. Så den kommer säkert att stiga i pris...
    Och om drygt en vecka styr vi kosan söderöver och kan snart njuta av sådana där små inbakade pateér som finns i dina trakter. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi får verkligen hålla tummarna att det lugnar ner sig...
      Det låter härligt att komma ut på en tur! Välkomna söderut!

      Radera
  2. Låter underbart med både vin o olivolja. Det enklaste i rätterna är oftast det godast. Det är råvarorna det handlar om... ;)

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det så, med bra råvaror behöver man inte krångla till det :)

      Radera
  3. Hej Karin,
    Nu är vi hemma igen,efter en av de roligaste resor vi gjort i underbara Frankrike.Man trivs så otroligt bra där och jag längtar bara tillbaks.Vi har hunnit se så mycket,upptäckt nya områden,kör oftast på småvägar,genom fin natur och små byar.Bott på lugna fina ställen.Slott och grottor besökta bl.a Gouffre de Padirac,där man åkte ner 103 m och åkte båt där nere.En upplevelse.
    Har köpt kartor över nästan hela Frankrike,så nu ska här studeras och kan nu äntligen följa dig i Languedoc.Så himla kul.
    Vi besökte även vänner som bor i Fr.och man förstår hur underbart det måste vara att bo där.
    Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marianne, det låter som en mysig resa! Det finns så otroligt mycket att upptäcka, det är roligt!
      Kram!

      Radera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!