Det bästa med julen är att ha tid att umgås och så dofterna... Igår bakades det saffransskorpor igen och de blev riktigt goda. Förra gången glömde jag att låta saffranet lösas ut i lite socker och vätska; det blev stor skillnad nu.
Bitar av vit choklad i också,
det passar bra med saffranssmaken...
Det finns ju olika varianter på saffransskorpor,
nu körde jag på det vanliga receptet på lavendelskorpor
från Rosendals Trädgårdskafé med några små ändringar:
120 g sötmandel
2 ägg
2 dl socker
1 tsk salt
5-6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g hackad vit blockchoklad
ett kuvert saffran
ett stänk kardemumma
Mal en tredjedel av mandeln fint och hacka resten grovt.
Blanda en liten del socker med lite vätska och rör ut saffranet.
Blanda mandel, ägg, socker och salt.
Blanda i saffranet och lite kardemumma.
Blanda i hälften av mjölet med bakpulver
och rör om till en kladdig deg.
Blanda i chokladen.
Blanda gradvis i mer mjöl och passa så det inte blir för torrt.
Dela i tre delar och rulla ut i längder, platta till på plåten.
Pensla med äggvita.
Grädda i 180 grader i 1520 minuter.
Ta ut plåten och dela i skorpsnittar och låt torka i ugnen på 100 grader i en halvtimme.
Njut!
Nu har jag bakat dem och njuter till eftermiddagsfikat! Så himla goda, en klar favorit framöver! Tusen tack för receptet! Ewa i Maury
SvaraRaderaHej Ewa, vad kul att du gillar dem!
RaderaBon week-end!
Saffransskorpor okej. Och receptet har du ju med också. Det blir bra det.
SvaraRaderaTrevlig fredag!
Detsamma! Bon week-end!
Radera