Brev från Servian

lördag 16 maj 2015

dags för kumquats-skörd...


I dag fortsatte terrasspysslet, av lite olika slag. 

Monsieur fortsätter att fixa med öppningen i väggen 
och jag tog mig an det lilla kumquats-trädet, dags för skörd!


Tänkte att de skulle passa till en liten marmelad, 
med tonvikt på liten...
Det blir inte mycket att tala om, 
300 g kumquats när kärnorna är borta. 

Tar en citron också, 
och får ihop en sats på ett halvt kilo.


Det kokar ihop ganska snabbt,
jag tillsatte lite vatten och en liten skvätt rom
det kan uteslutas eller bytas mot t.ex Cointreau.



 400 g socker till det, 
rörs i strax innan det har kokat klart.


 Resultatet blev över förväntan faktiskt, lite lagom bitter och
perfekt till en mellanmål med ett par ostar!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!