Brev från Servian

söndag 6 december 2015

saffransskorpor vegan...


Jag fortsätter att utforska vegan-bakningen nu inför jul... 

Saffransskorpor är en favorit 
och här har jag testat ett veganrecept:

7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver/bikarbonat
0,5 tsk salt
3 dl socker
2 dl äppelmos
1 dl druvkärnolja
1 tsk vaniljsocker
3 d lätt rostad, hackad mandel
0,5 g saffran

*Blanda mjöl, bakpulver, saffran, socker, salt och mandel i en bunke. 

*Rör ihop äppelmos och olja och rör sedan ner det i den torra blandningen och häll ut på bakbordet; knåda ihop till en deg. 

*Rulla ut tre längder och lägg på en plåt, platta till dem.

*Grädda i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.

*Ta sedan ut plåten och skär skorpsnittar, låt dem torka till i ugnen på svagare värme, 150 grader i 15-20 minuter.

Det här receptet fungerade väldigt bra utan ägg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!