Brev från Servian

söndag 14 februari 2016

hjärtekaka (vegan)...


Till mina kära på "Alla hjärtans dag" bakade jag en kladdkaka...

För att alla i familjen ska kunna smaka 
bakar jag den utan både ägg och smör:
Ingredienser:
2 dl socker
75 g rumsvarmt smör/veg. smör
0,5 dl havregrädde
0,5 dl blåbärssylt
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker 
1 krm salt
Till formen:
veg. olja, blå vallmofrön


Sätt ugnen på 160 grader.
Förbered en form med att smörja den med lite druvkärnolja och använd blå vallmofrö i stället för ströbröd.
Rör ihop socker och rumsvarmt smör/ veg. smör, blanda i lite havregrädde och blåbärssylt.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt för sig och blanda sedan i smeten, rör om ordentligt. 
Bred ut smeten i formen och grädda i ugnen ca 30 minuter.
Låt den svalna innan du siktar florsocker över.

Bjud någon du tycker om!




2 kommentarer:

  1. Den kan min man äta bra tack , hur är det med vegan ställen där nere?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns ett veganställe vid Hallarna i Sérignan och ett i Narbonne, det kommer väl flera ... :)

      Radera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!