Brev från Servian

söndag 20 mars 2016

stadsvandring i Pézenas...


Häromdagen ordnade vi i skandinaviska föreningen Scand'Oc en stadsvandring i Pézenas. Tyvärr hade vi inte vädret med oss, våren har varit lite lynnig den senaste tiden... Det duggregnade så det var tur att vi kunde få lite guidning under tak... Vår guide från turistbyrån i Pézenas var väldigt kunnig. 

Vi började med ett besök i hôtel de Lacoste 
som är en känd byggnad där Prins Conti tog emot kung Louis XIV år 1640.  Det här var under Pézenas storhetstid som handelsstad och lite senare var Molière på plats och skrev sina satiriska teaterpjäser med bland annat Prins Conti som förebild till sina karaktärer. Det var i Pézenas som Molière blev känd som teaterman.


Numera huserar några gallerier i huset, 
och gården är öppen för allmänheten.


Vi fortsatte till Gambetta-torget, där den pampiga konsul-byggnaden ligger. Där var marknad på bottenvåningen för länge sedan, där det nu är konsthantverksutställningar och på torget är det en liten ekologisk torgmarknad på lördagar.Runt torget ligger flera pampiga hus, och Pézenas är verkligen ett nöje att strosa i för den som gillar fina hus-detaljer. Staden var förfallen i början av 1900-talet, men var en av de första som fick stöd från staten för att rusta upp den gamla stadskärnan efter krigen.
Turistbyrån erbjuder flera olika guidade turer för dig som är intresserad!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!