Brev från Servian

söndag 6 mars 2016

årets första sparrispaj...


Nu kommer de fina primörerna! 
Häromdagen hittade jag den första lokala sparrisen i grönsaksaffären; 
tunn och spinkig men vad gör väl det när det smakar vår!

Dags att laga årets första 
SPARRISPAJ:



Förväll sparrisen ett par minuter.
Blanda grädde och chèvre i en skål, vispa i ett ägg.



Bre ut chèvre-röran på en pajdeg. 
Lägg på sparrisen och hyvla över parmesan.


Jag använder numera en pajdeg Pâte feuilleté från "Croustipâte
som fungerar även för veganer och laktos/gluten-intoleranta.



In i ugnen 12 minuter; klart!


Pajen passar perfekt som munsbitar till en apéro 
eller med sallad till lunch!



2 kommentarer:

  1. Åhhh så god den ser ut! Och vårprimörer... *längtar*

    SvaraRadera
  2. ser underbart gott ut och skall genast inhandla och prova!!

    SvaraRadera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!