Brev från Servian

måndag 20 november 2017

sötsaker på en söndag...


Vi sov över i Béziers i helgen och unnade oss en härlig cappuccino till söndagsfrukost,
 på La Fabrique / le cake store på Rue Francaise.

De flesta franska caféer är renodlade kaféer och inte konditorier, 
men här finns både-och! 
Visst ser morotskakan underbar ut...


Det var lite för tidigt för sötsaker för oss men senare på dagen testade vi att göra en dessert som är både lite kul och enkel: 
Päron med choklad
närmare bestämt en Lindtkula. 




Ingredienserna är otroligt enkla:
 Päron
Lindtkulor
Smördeg
Äggula och florsocker till pensling



Dela päronen och gröp ur kärnorna med en glass-skopa. 
Lägg en Lindtkula i gropen.
Lägg det på en smördeg, skär ut formen lite utanför päronet.

Gör några snitt i päronet, droppa över citronsaft. 
Pensla med äggula. 
Drissla över lite florsocker.
Efter ca12 minuter i ugnen är de klara! 

När man skär upp päronet rinner den varma chokladen ut...

Det är värt att prova, om du gillar den härliga kombinationen av päron och choklad. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!