Pissaladière
görs ju i vanliga fall på gul lök,
men nu hade jag en stor purjolök som låg och väntade...
Det är bara att fräsa löken tills den är mjuk,
jag blandade sen i de svarta oliverna
(de från l'Oulibo i Bize- Minervois är bra!)
och lite hackad vitlök.
Ansjovisen från Collioure är ett måste!
Medan pajen står i ugnen (10-12 minuter)
hinner man svänga ihop en sallad.
Sen är det färdigt att servera!
Bon appétit!
Det här fotot tog jag för några år sedan
på en av anjovisaffärerna i Collioure...
Åh detta skall jag testa till lunch eller kanske som förrätt ☺️
SvaraRaderaÅh detta skall jag testa till lunch eller kanske som förrätt 🥰
SvaraRaderaBon appétit!
RaderaExakt sådär gör jag min också. Numera med svenskinköpta sardeller och grekiska oliver men det går också bra. Ser längtansfullt på dina tomater - de får man aldrig så fulla av smak här i Sverige. Jag lägger omväxlande kapris eller basilika med mozzarella på - har du använt kronärtskocksbottnar? Undrar Monica A
SvaraRaderaHej, ja här använde jag lite inlagd kronärtskocka på !
Radera