Du vet säkert att vårt område är ett paradis för den som älskar färska skaldjur?
Ostron och musslor odlas i den stora lagunen Étang du Thau och skaldjur är vardagsmat här.
I de flesta byarna en bit innanför kusten kommer skaldjursbilen varje vecka,
vid en viss tidpunkt.
Då blir det kö och alla lagar ostron eller musslor till middag...
I fonden skymtar staden Sète.
Maria, vår sommelier-vän,
har tipsat om att besöka le Mas Soula
och igår njöt vi av lunch där.
När man går dit, förbi de enkla skjulen där de landar skaldjur inser man hur mycket ostron och musslor som odlas här.
Det är många som jobbar med detta i byarna vid lagunen som Mèze, Marseillan och Bouzigues,
det är full aktivitet i hamnen.
Vi valde Brasucade de moules
(grillade musslor)
och gratinerade ostron,
både med och utan pecorino-ost och tryffel.
Palourdes en persillade
(små musslor i vitlök och örtsås)
var också underbara.
Till skaldjur passar det med vinet
Picpoul de Pinet,
från sluttningarna precis ovanför lagunen.
Att komma hit är verkligen som att ha en stunds semester på hemmaplan,
verklig njutning!
Tack Leila med familj som bjöd på lunchen !
<3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!