Våra vänner Jajja och Mikael kom hem med två kilo ostron
efter utflykten till Marseillan....
Vi bestämde oss för att gratinera dem.
Så här gjorde vi
(skriver ner det medan jag kommer ihåg):
Hacka en halv rödlök fint
Fräs löken i smör
Tillsätt vit vermouth (Noilly Prat från Marseillan)
+ ostronspad från de öppnade ostronen
Låt sjuda
Rör ner ett par matskedar vetemjöl och grädde
Rör om och koka ihop, tillsätt mer spad
Riv en bit dagsgammalt bröd och en god ost
(Parmesan/Grana padano t.ex)
och blanda ihop i en bunke.
När redningen är klar, skeda över i de öppna ostronen och
toppa med ost/bröd- blandningen.
In i ugnen på hög värme och gratinera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!