Brev från Servian

lördag 6 september 2025

Veckans sallader...





När jag är hemma och har tid att laga lunch blir det ofta 
matiga sallader på sommaren, 
eftersom det går att variera i oändlighet.


I bästa fall kan man leka lite
 med färg och form (och smak :)

Häromdagen hade vi lunchgäster och då gjorde jag en tomatpaj och denna friska sallad:


Finstrimlad sallad
Avocado i tärningar
Gurka i små tärningar
Melon
Stekt halloumi 
Finhackad kumquats, med skal
Röda vinbär



Dagen därpå blev det en enklare variant med 
tomat, halloumi och nektarin...


Och tidigare i veckan gjorde jag den här med:

Marinerad tonfisk 
(med soltorkade tomater och kapris)
Lättkokta sockerärter
Sallad
och några tomatklyftor för att få lite färg...

Bon appétit!










 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!