Brev från Servian

torsdag 21 oktober 2010

vackra vyer i Roquebrun...

Det är bra när vi får besök, det blir en extra anledning att ge sig ut på en utflykt, som nu i helgen.


En fin tur är upp i bergen, då man kommer in i Parc Naturel du Haut Languedoc. Vi brukar ta turen genom St. Géniès-de-Fontédit, vidare Murviel-les-Béziers och upp längs floden Orb. Förra sommaren när vi bodde i St- Géniès tog vi ofta ett kvällsdopp  i floden. Man klättrar ner längs en brant stig och kommer ner till  flodfåran med en lite knölig stenstrand.
Klart och fint vatten!


Roquebruns hus klänger på en klippa i lä i solen, intill Orb.Underbara vyer där, och roliga små gränder att springa upp och ner i,om man har spring i benen...
Jag gillar att strosa runt och titta på hus, och det är ofta inte de mest tillfixade som är charmiga...
Nu gick det bra att gå hela varvet runt i byn. Sist vi var där i september, var det fortfarande så varmt att vi mest strosade längs huvudgatan och var nöjda då vi fick sitta i skuggan på caféet...

Roquebrun har verkligen ett vackert läge, och gynnsamt klimat. Längst upp i byn ligger Medelhavsträdgården, men jag tycker hela byn är inspirerande med alla apelsinträd, vildvuxna fikonträd, kaktusar och andra växter.

2 kommentarer:

  1. Den vägen har vi också åkt flera gånger. Roquebrun blev vår absoluta favorit!

    Det finns ett hus, som i sig inte alls är märkvärdigt, men tomten o läget är helt underbart. Ligger strax innan restaurangen, har vackra grönsaksodlingar precis vid flodkanten o utsikt över floden o bron. Kan inte bli så mycket bättre ;).

    SvaraRadera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!