Jag tycker det bästa med den här tiden är dofterna...
Bakade pain d'épices, pepparkaksdoftande kryddbröd med valnötter och aprikoser.
En annan favorit är saffransskorporna,
tror det får bli det i stället för lussebullar faktiskt!
Insåg att det inte blir mycket bullätande här, men mera av små koncentrerade godsaker...
i stället, varmt vin med kanelstång, stjärnanis och kanske en apelsinskiva...
Kan inte påstå att vi har någon julstämning än, men vi var på den första julmarknaden i Abeilhan i helgen.
En vingård där de hade samlat olika tillverkare av godsaker.
Som ost!
En enkel ost, men ack så god... Oj, oj oj.
En blandning av brebis et vache (får och komjölk).
Mild och smakrik på samma gång. Den måste vi ju bara ha.
Passade förstås på att köpa vin när vi ändå var där;
Domaine Saint-Georges d'Ibry.
Det var fri provning av deras viner.
De hade blandningar med bl.a Merlot och Cabernet Sauvignon-druvor som annars är typiska för Bordeaux. Här i Languedoc blir smaken mer koncentrerad eftersom klimatet här är torrare och soligare.
Vi fick med oss ett par varianter att prova i lugn och ro...
I brist på mossa fyllde vi i dag adventsljusstaken med rosmarin och lite annat som vi hittade. Rosmarinhäcken på grannarnas gata är säkert hundra meter. Mmm, det doftar också gott!
Funkar ju lika bra det!
SvaraRaderaVarmt vin har jag inte testat men det låter jättegott även om jag måste ha min glögg också. Är det jul så ärdet!
Hej Mia, ja glögg är ju från början "glödgat vin" med kryddor.Fördelen när man gör det själv är att det inte behöver bli lika sött... Får nog min dos när jag åker till Sverige nästa vecka :-)
SvaraRadera