Brev från Servian

söndag 11 december 2011

himmelsk, färskpressad olivolja!



Vi slank in en stund på julmarknaden, Marché de Noël, 
Domaine de la Baume här i Servian igår.

Där träffade vi på en trevlig olivodlare från Nissan-lez-Enserune, 
som ligger en bit söderut mot Narbonne.
Vi fick lukta på den färskpressade olivoljan...


och smaka...
Sen var det kört! sån måste vi ha! Två veckor ung olivolja med underbar frisk smak!
De har en butik i Nissan, som helt klart verkar vara värd ett besök... Det är så roligt att hitta såna här guldkorn; hängivna odlare som arbetar hantverksmässigt och med fantastisk kvalitet. Det blir något helt annat än industritillverkad olivolja förstås, och de hade fått ett antal medaljer för sin olja. 


Lycka kan vara ett gott lantbröd med lite olivolja på...


eller smördegsflarn med ett stänk extra god olivolja.
I dag fick vi lunch ute på terrassen!



2 kommentarer:

  1. Så gott det låter (och ser ut!) Kan förstå att du beskriver den som Himmelsk för hantverk är ju oftast det allra allra bästa.

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt gott! Underbart att ha närheten till allt detta :)

    SvaraRadera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!