Brev från Servian

lördag 15 december 2012

bubbelprovning i Servian...I dagens Midi Libre kunde vi läsa att det skulle bli bubbel-provning på vårt vinkooperativ i Servian i dag; en alldeles ny rosé-bubbel.
Vi är inte så nödbedda, så vi tog en sväng dit...

Försäljningslokalen ligger inte inne i Servian vid själva kooperativet där vinifieringen sker, utan nära gamla Pézenas-vägen, vid Lidl ungefär, och heter Les Vignerons de l'Occitane; Clamery.


Bubblorna var fina och vi fick dessutom en provning av det röda sortimentet, av en mycket rar Hélène. Slående är vilken kvalitet det är på alla viner, och till vilket otroligt lågt pris; excellent rapport qualité/prix. 


Det är ju kooperativens styrka att de kan hålla så låga priser och ändå utveckla vinifieringen hela tiden. Det visar också alla de medaljer de får i olika tävlingar. Som denna eklagrade chardonnay Réserve som fått gulmedalj vid tävlingen "Chardonnay du Monde" och kostar 5.50€ - minst sagt överkomligt...


I butiken har de också ett sortiment av andra godsaker, som Sirop de Coquelicot; vallmosaft, det får vi ju prova någon gång...eller dessa tredelade flaskor med Cartagène på olika druvor...2 kommentarer:

  1. Vad härligt att kunna vinbotanisera på det viset - och till så rimliga priser! Här hos oss får vi knappt någon vinflaska under 100 svenska kronor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi är väldigt lyckligt lottade som bor i världens största vindistrikt!

      Radera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!