Brev från Servian

söndag 30 december 2012

vinter vid kanalen...


Igår var det en disig mellandag. Jag hade ett ärende till Olonzac och passade på att stanna till i hamnstaden Homps på vägen. Hamn mitt inne i landet? ja här är det livlig trafik på Canal du Midi, när det är lite varmare... 



Du kan hyra båt här om du vill ta en tur längs kanalen på några dagar. Det är också nära till sjön Lac de Jouarres där du kan bada och windsurfa.



I gamla hamnmagasin längs kanalen ligger restauranger och vinhus. Här kan man också prova vin. Minervois är ett känt vindistrikt här i Languedoc som jag ännu inte har fördjupat mig i. Byn Minerve ligger inte heller långt härifrån.


Nära kyrkan inne byn fanns också ett stort regionalt vinhus, 
Alliance Minervois


Och denna söta speceriaffär. Det är lite mer turkos- och grönmålat här i byn än vad som är vanligt hos oss, det är kanske kanalens vatten som avspeglar sig...



6 kommentarer:

  1. Hej Karin!
    Tack för din trevliga blogg,vi läser den med stor glädje och väntar på varje inlägg du gör.
    Vårt favoritområde är det du skriver om,vi har alltid återvänt hit på våra cykel-, bil- och husbilssemestrar. Tillsammans med några kompisar hade vi en lägenhet i Sete några år.
    Nu är det husbil som gäller.Ett av våra favoritmål är Homps där vi brukar stå med husbilen.I Olonzac på cooparativen handlar vi alltid något av deras prisvärda viner. Inger o Anders från Dalarna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Inger och Anders,
      vad roligt att ni gillar att komma hit; välkomna tillbaka både "på riktigt" och till bloggen :)

      Radera
  2. Kikar bara in för att önska dej och de dina ett riktigt Gott Nytt År! Tack för i år - ser fram emot vad du kommer att dela med dej av under 2013!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Kors och Tvärs,
      tack för att du kikar in, hoppas du får ett underbart år 2013!

      Radera
  3. Hej Karin!
    Ja då ser jag fram emot ett nytt år med din trevliga blogg och önskar att nya året för med sin en massa roliga och spännande upplevelser,för oss alla.
    Gott Nytt År!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marianne,
      tack för din hälsning, önskar dig ett härligt år 2013!

      Radera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!