En av er undrade hur vi lagar till färska musslor,
så här kommer ett försök till recept:
Först och främst måste de skrubbas, så att "skägget"på skalen tas bort.
De som är trasiga måste kastas.
Ett kilo musslor räcker till två personer.
Vi lagar dem i en wokpanna och börjar med att fräsa
2 charlottenlökar och
2 vitlöksklyftor
blanda i lite vätska och lägg i en halv buljongtärning,
red till med lite mjöl
Tillsätt drygt 2 dl vitt vin (vi använder Picpoul de Pinet, härifrån Languedoc)
och kokande vatten
och därefter musslorna.
Koka ordentligt och rör om så att alla musslorna blir heta,
när de öppnar sig börjar de bli klara, det tar bara några minuter.
Traditionellt klipps persilja över, men vi brukar ta basilika i stället.
Goda som de är med färskt lantbröd att doppa i spadet eller till pasta. På restaurangerna serveras förstås pommes frites men det gör vi inte hemma :)
Vi har ju förmånen att kunna handla färska musslor direkt från odlarna nere i lagunen Étang du Thau, och i många byar kommer ostronbilen på besök varje vecka med färska musslor, ostron och annat gott från Medelhavskusten. Härlig vardagslyx!
Musslor till frukost har jag inte börjat med än, men vem vet, det kanske kommer ;)
SvaraRaderaÅh tack Karin! Låter hur gott dom helst ! Ska provas så snart som möjligt :)
SvaraRaderaVarsågod Anna, Bon appetit!
RaderaNu så ! Följde ditt recept och resultatet blev en ljuvligt rätt ! Tack för att inspirationen till detta som så mycket annat på din fina blogg!
SvaraRaderaKram Anna
Vad roligt att du gillade det Anna!
Radera