Igår var det "promo" på franska musslor i affären, 1,95€ kilot.
Så det var inte så mycket att fundera på, lunchen var räddad!
Till det lite röd spaghetti, med quinoa och tomat,
det finns ekologisk.
Jag dukade i solen, men det blev faktiskt för varmt,
vi fick dra oss in under det skuggande parasollet efter en stund.
Till musslor passar det ju så bra med Picpoul de Pinet,
en nyhet för oss var den här ekologiska Château Petit Roubié, från Pinet förstås.
Lite fylligare smak än många andra,
men fortfarande den där mineraliga tonen som gör att det "gifter sig" med skaldjuren!
Åh vad det ser gott ut ! Har du något bra recept? Skulle vika prova att laga nu när jag är "här" :)
SvaraRaderaTrevlig midsommar!
Kram Anna
Hej Anna, nu har jag publicerat ett recept på hur vi lagar till musslor :)
RaderaHärlig lunch, Karin också ett grattis till utnämningen av veckans blogg. Picpoul sitter fint till skaldjur. Har mest testat med ostron och crevettes men det går väl lika bra till musslor. Så får det bli till hösten då jag återvänder till Marseillan.
SvaraRaderaTrevlig sommar.
Krister.
Tack Krister! Det var roligt med stödet från er läsare i omröstningen!
RaderaI Marseillan har du ju bra tillgång på fina skaldjur, härligt!