Brev från Servian

fredag 22 november 2024

rundtur på Hallarna...


Efter en första vecka var det så dags för oss att kika närmare på nya Hallarna i Béziers.

 

När de bygger om något här i Béziers 
behöver de ofta göra en arkeologisk utgrävning; så också här.


Under renoveringen lyckades de rädda och bevara en del av en mosaik från romartiden 
(ca 200 e. Kr)
som hittades under själva saluhallen.


De släppte ju Beaujolais Nouveau igår,
 så vi började rundan med ett glas på vinbaren.

Jag föredrar våra Languedoc-viner,
men det är roligt att prova något annat ibland.


De har ett riktigt bra urval viner,
 både på glas och flaska.


Vi har saknat ett riktigt bra bageri ett tag, 
men nu kan vi nog få vårt lystmäte!

Vi köpte ett ekologiskt bröd 
med hasselnötter och cranberry.

Jag såg att de även har bröd utan vete; 
bra för den som är intolerant.


Det vattnas redan i munnen 
när jag tänker på hur bra brödet matchar 
getosten vi köpte...

Den avlånga Boyguette
kommer från Tarn, här i vår region Occitanie.


Färska ostron från Bouzigues kan man antingen äta på plats eller ta med hem.
 
Vi satsade på 12 gratinerade ostron, som bara är att köra in i ugnen hemma.


Det finns också härliga grönsaker, pizza med flera vegetariska alternativ, ett libanesiskt stånd och för den som äter kött finns mycket att välja på.

Vi hade bokat lunch på Hallegria


Musslorna var fantastiskt bra!

Så; 
oj vad härligt med en levande saluhall igen!






















 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!