Det är inte helt lätt att frammana julstämning i detta klimat...
vi har sol och sköna 15 grader i dag!
Men med lite julbak kommer de goda dofterna.
Saffransskorporna från förra året blev ännu bättre med clementinmarmelad i degen
(i stället för äppelmos). Underbart goda!
Provade också en mjuk pepparkaka på vegan-vis.
Ingredienser:
4,5 dl vetemjöl
2,5 dl strösocker
2 tsk kanel
2 tsk mald ingefära
1 tsk mald kryddnejlika
2 tsk bikarbonat
100 g smält margarin
2 dl mandelmjölk
1,5 dl lingonsylt
Bröa formen.
Blanda vetemjöl, strösocker, kanel, ingefära, kryddnejlika och bikarbonat i en bunke.
Smält smör och blanda med mandelmjölk och lingonsylt.
Rör ihop smeten och häll i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, 50 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!