Häromdagen provade jag att baka Zézettes de Sète...
Enligt originalreceptet behövs:
800 g vetemjöl
2,5 dl olja (druvkärnolja)
250g strösocker
2,5 dl muscatvin (torrt, vitt)
en nypa salt
1 påse vaniljsocker (7,5 g)
1 påse bakpulver (samma storlek som vaniljsocker)
Jag la till rivet skal från en stor apelsin och två extra påsar vaniljsocker, i stället för bakpulver använder jag bikarbonat.
Blanda vetemjöl, socker, salt, bakpulver och vaniljsocker i en skål (gärna i matberedare). Tillsätt apelsinskal, olja och vitt vin.
Kör /blanda tills det är en sammanhängande deg.
Rulla små avlånga bitar i handen, dra ut ändarna till spetsar och doppa kakan i strösocker innan du lägger på plåten.
Grädda i 180 grader i 20 minuter.
Mina zézettes blev större och knubbigare än de man köper,
men smaken blev bra ! ☺☺☺
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!