Brev från Servian

fredag 10 april 2020

härlig jordgubbsglass...



De första lokala jordgubbarna är redan här, 
de är ganska små och smakrika,
 sorten kallas gariguette.


I vanliga fall kan man handla direkt från odlarna, t.ex. i Portiragnes, men det går förstås bra på saluhallen också.




Våra flickor har inte kunnat komma hem från Paris (där de studerar) så det blir ingen stor påsklunch i år... Men jag tänkte ändå att lite jordgubbsglass kunde vara på sin plats.

Jag provade att använda crème fraiche 
i stället för bara grädde och det fungerade bra.

3ägg
500g jordgubbar
1 burk ekologisk crème fraiche
1 dl grädde
2 påsar vaniljsocker
knappt 1 dl florsocker

Börja med att göra en jordgubbskompott, låt svalna.
Dela äggvitor och gulor. Vispa gulorna med florsocker och vaniljsocker.
I en annan bunke, vispa äggvitorna.
Vispa upp crème fraiche och grädde i en tredje bunke.


Vänd ihop alla ingredienser, 
häll ut blandningen i en form 
och ställ i frysen, minst 3 timmar.

Tina en aning före servering...
Voilà! 



Bon appétit! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!