Brev från Servian

tisdag 14 april 2020

spröda knyten med banan och fikon...


Det måste erkännas att vi har börjat få lite nya ovanor... 

I vanliga fall "fikar" vi inte alls längre, 
men nu när vi är hemma båda två på dagarna... 

Dessert efter en enkel lunch...
Det piggar upp helt enkelt!



Jag skyller på att jag skulle ta hand om lite gamla bananer 
som börjat bli bruna...
Inget socker behövs.


Mosa tre bananer
Blanda i lite grädde och fikonmarmelad
Lägg blandningen på smördeg


Vik ihop och nagga kanterna,
 så blandningen hålls inne.

Pensla med ett ägg 
(om du vill ha fin gyllene färg, men inte nödvändigt).
Grädda i 200 grader ca 15 minuter!

Ät medan den är ljummen...





Ojoj, det blev jättegott! 


Tallrikarna har jag fyndat på loppmarknad i Allén här i Béziers.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!