Brev från Servian

fredag 15 maj 2020

försommar med rosé...


Idag öppnade äntligen blomstermarknaden här i Béziers, efter några veckors avbrott. Att gå längs allén omgiven av alla färger och dofter, det är det bästa man kan göra en fredag! Jag passade på att köpa några basilikaplantor att ha på balkongen och förstås nypa några blad till dagens salade caprese...Att skära upp de första lokala tomaterna i en tomatsallad, lägga i mozzarella från Fabrizios italienska butik La Casa del Gusto på Rue de la Coquille och drissla över med olivolja och klippt vårlök.
En bit grovt bröd från Cristal....Ja, mer behövs inte, enkla rätter är ofta de bästa!Vi passade på att jämföra ett par olika rosé-viner:

*Fontenelle: Tenue de soirée 2019 (Corbières)

Vinet har ovanligt mycket färg, som en karamell... Och doften stämmer bra överens med det intrycket: det doftar nästan geléhallon!

För att vara ett rosé är det en ovanligt rund och generös smak. 
Vi tycker att det är ett perfekt vin till apéritif och laxpaj.


*Château Saint Martin des Champs (2019) Saint- Chinian

Detta vin har en helt annan karaktär. Färgen är ljus blekrosa och det doftar jordgubb, blodgrapefrukt.

Smaken är frisk, med toner av citron, rabarber och mineralitet.

Det passar jättebra till skaldjur som räkor och ostron, thai-mat.Du hittar båda vinerna hos våra vänner som exporterar Languedoc-viner till Sverige, La Maison Hansby

Obs att fraktkostnaden beräknas för lådor med 6 flaskor, så det är synd att beställa mindre än så... Rosé är härligt att ha på lager när värmen kommer! 

Tänk på att när du anger koden KARIN före betalning får du lite rabatt!


1 kommentar:

  1. livet är underbart om jag läser dina svenska artiklar från Frankrike till Nordtyskland här i regn. bästa hälsningar Uta G.

    SvaraRadera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!