Brev från Servian

fredag 22 juli 2011

morgon i Béziers...


Vi lämnade våra vänner vid tåget tidigt i morse, och tog sedan en promenad i Béziers. Det var härligt att vara med när stan vaknar! 
Vi började med en café au lait på saluhallen, les Halles, som öppnar redan klockan sex på morgonen.  De olika försäljarna jobbade koncentrerat med att lägga upp sina varor i fina staplar. I hallarna finns också uppförstorade gamla vykort från Béziers i äldre dagar, kul att se! En hel del hus är sig lika, men verksamheterna ser förstås annorlunda ut.

Det var riktigt mysigt att gå i gränderna mot katedralen när det var så lugnt och tyst. Det var bara vi och renhållningsarbetarna som var igång, de spolade gatorna med vatten och sopade. På bilden ovan ser man utsikten över floden Orb från katedralen.

Kunde inte låta bli att dokumentera några schyssta dörrknackare längs vägen:





Det var härligt med det tidiga ljuset som spelade över fasaderna och doften av nybakade croissanter som sipprade ut på gatorna. Så småningom mötte vi folk med en tidning och baguette under armen, och så var dagen igång!




2 kommentarer:

  1. Låter som en underbar morgonpromenad. Vad är det man säger ... morgonstund har guld i mund. Låter som en klyscha men stämmer faktiskt. Hälsn. Monica

    SvaraRadera
  2. Hej Monica,
    ja det är inte ofta jag är med när dagen börjar, därför är det extra lyxigt när det händer!
    hälsar Karin

    SvaraRadera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!