Brev från Servian

lördag 9 juli 2011

söta persikor!


Nu är det verkligen frukttider. Det är mysigt med fruktstånden längs vägarna, med färska persikor, nektariner, meloner... En hel plateau, en låda, persikor i grönsaksaffären för 3€.


Men de blir snabbt mosiga i värmen. Vad göra? 
Persikokompott!

Skålla ett kilo persikor i hett vatten, så det går lätt att dra av skalen.
Skär i stora bitar och lägg i en gryta med saften av två citroner, 
800 g socker och fröna från en vaniljstång.
Koka upp, så sockret smälter, sjud några minuter och häll upp på varma burkar. 

Eller häll den direkt, varm,  på krämig vaniljglass; 
det är som en dröm!

2 kommentarer:

  1. Bland det godaste som finns är de där platta persikorna. Har inte hittat dem här hemma men utomlands... *mmmummmss*

    SvaraRadera
  2. Ja pêches plates är underbara, saftiga!

    SvaraRadera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!