Nu har det blivit dags att baka pain d'épices; kryddbröd igen.
Snart advent...
Mysigt med pepparkaksdoften.
Om du vill prova att baka pain d'épices, som blir som ett mellanting mellan bröd och kaka kommer ett recept här, som kan varieras efter tycke och smak. Jag brukar oftast improvisera lite...
1,5 dl vispgrädde/mjölk
1 dl honung
0,5 dl farinsocker
10 torkade aprikoser, hackade
1 dl solrosfrön
1 dl mandel / valnötter, hackade
3,5 dl vetemjöl
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
2 tsk bikarbonat
lite salt
havrekli eller ströbröd till formen
Blanda de torra ingredienserna, värm mjölk/ grädde och honung och blanda ihop till en tjock smet som hälls i bröad form. Grädda i 180 grader i ungefär en halvtimme. Njut som det är eller med en bit god ost och/eller marmelad.
Oj det låter jättegott. Det måste jag testa. Tack och ha det så gott!
SvaraRaderaHej Karin,
SvaraRaderaJa det låter gott,så det får jag prova.Kul med lite såna här tips också.
Hoppas det är lite sol hos dig.Det körs med gråskala här,4+gr,just nu.Har inte lust att köra ut,så går till Biblioteket och kollar vad som finns att låna.
Ha det bra!
Hej Kors och Tvärs,
SvaraRaderahoppas det smakar!
Hej Marianne,
SvaraRaderai dag visar sig äntligen solen igen, det är helt underbart!
Tur att det finns bibliotek när det är gråväder! :-)