Brev från Servian

torsdag 17 november 2011

fiskelycka...



När man inte fiskar själv kan fiskelycka vara att köpa finfina foreller av fiskhandlaren på torget...
Truite heter de här och brukar smaka gudomligt gott.
Satsar på att steka dem i ugnen till middag, med lite flagad mandel över...

Till lunch blir det en tielle.
Det är en specialitet från Sète; en paj med bläckfisk blandat med mustig tomatsås och lök, också från fiskhandlaren. Mums!

4 kommentarer:

  1. Åhhh truite, el trout som det heter på eng, är så himmelskt gott! Det är ju den som de serverar på La Petite nice i Roquebrun :).

    Såg dessa pajer och förstod inte hur de "hängde ihop" med det andra i fiskdisken ;).

    Har ni besökt den stora fiskbutiken Barba Poissons i Beziers?

    SvaraRadera
  2. Hej Karin
    Nää,så sugen man blir..
    När är middagen klar?....

    SvaraRadera
  3. Hej Dubbelörn,

    Jag hoppas verkligen den blir lika god som på "Petit Nice", då är man i sjunde himlen :-))

    Allt har sin förklaring, även pajerna i fiskdisken :-)

    Vi körde förbi Barba Poissons häromdagen, annars brukar vi inte ta det hållet in till Béziers. Det får bli ett besök där, absolut!

    SvaraRadera
  4. Hej Marianne,

    vi har ju lite sena vanor här, så du kanske hinner; vid åtta sådär :-))

    SvaraRadera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!