Brev från Servian

söndag 26 augusti 2012

vandring i Mourèze...


Alldeles i närheten av Villeneuvette ligger den lilla byn Mourèze, som är känd för sin spektakulära natur. På parkeringen som kostar 2€ får man en liten karta och kan fylla på sin vattenflaska innan man startar vandringen vid Cirque de Mourèze.


Det finns fyra olika färgmarkerade rundor, varav den längsta tar minst fyra timmar. Vi valde den gula, den kortaste, vilket var klokt i värmen... 


Bitvis var det väldigt kalt, och mest sten som det har varit tidigare då får betade på platsen, men annars har växtligheten börjat ta över, med låga buskar och pinjeträd.


Mest spektakulärt är förstås de stora stenformationerna av kalksten, som raukar, som står kvar sedan omgivande sten eroderats.



Även på den lilla rundan kom vi högt upp i terrängen, med vacker vy mot byn långt där borta.




Vandringen gav mersmak även om det var i varmaste laget och det är absolut värt ett försök med en längre runda framåt hösten. Tillbaka nere i byn kunde vi svalka oss med en glass innan vi fortsatte ner mot sjön Lac du Salagou för ett skönt dopp...




6 kommentarer:

  1. Lac du Salagou är så vackert omgärdad av den röda jorden ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är en väldigt speciell plats...

      Radera
  2. Oj, vad mycket jag har kvar att se och göra därnere! Din blogg är bästa reseguiden och den har redan lotsat mig till Pezenas, Aiges Mortes, St Jean de Fos och en hoper andra ställen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att höra Elisabeth!
      Även jag har mycket kvar att upptäcka, efter fyra år :))

      Radera
  3. Åh,ni var där..Det var spännande att se hur det såg ut på vandringsleden.Jag var så sugen på att gå där,men tiden räckte inte till.
    Nimes är outforskat,ser trevligt ut där.Tänk så mycket det finns att upptäcka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marianne,
      det var en fin vandring, men lite missvisande att beskriva den som "très facile", mycket lätt; det blev trots allt en del klättring på stigarna...

      Radera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!