Brev från Servian

onsdag 2 januari 2013

strosa i Montpellier...


Soligt i dag, utflyktsväder!
Det blev en härlig eftermiddag i Montpelliers mysiga kvarter, 
med hela familjen.



Vi grundade med lunch på trevliga le Roma vid torget nära hallarna (8 bis, Rue de la Loge).
På andra sidan torget var det fullt på uteserveringarna i solen, men i skuggan var det kyligare, så vi satt inne och beundrade de fint stensatta gamla valven i taket.


Sedan strosade vi i kvarteren omkring kyrkan, Église Saint Roch. Mittemot kyrkan finns en häftig trompe l'oeil-målning som jag visat tidigare.






I de här kvarteren finns det gott om små designbutiker, klädaffärer med nytt och vintage, och mysiga restauranger i varje hörn... Kul att mest fönstershoppa, men några små skålar i återvunnet glas från la Mediterranea, från butiken Scènes d'Intérieur (15 Rue des Soeurs Noires) följde med oss hem...



Montpellier är verkligen en stad som ger mersmak, 
en levande stad med promenadvänligt centrum.


Vilken tur vi har som bor så nära!

2 kommentarer:

  1. Vi har bara varit en väldigt kort sväng till Montpellier för två år sedan, sedan dess har vi hela tiden tänkt att vi skall åka tillbaka för vi tyckte det var så fint. Av någon anledning har det inte blivit av men ditt inlägg får mig att bestämma att nästa gång vi är nere så åker vi dit.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sandra, kul att du blir inspirerad att åka till Montpellier!
      Om ni inte är vana att köra där är det väldigt smidigt att köra av vid Saint Jean de Vedas, ställa bilen där och ta tramway in till stan. Parkering och tur-och-retur-biljett för fyra personer kostar 4.40 €
      Eller tåget förstås, så kommer man fram mitt i stan :)

      Radera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!