Brev från Servian

tisdag 24 juni 2014

färgglad lunch på terrassen...


Det behövs inte så mycket för att fixa en färgglad lunch, 
nu när Courgette'rna finns i alla färger och modeller.

För en färgglad Squashröra:
Man tager vad man haver,
 och i dag fräste jag några squash, morot, vitlök förstås och en stor kokt rödbeta.

Rödbetorna säljs ofta färdigkokta här. Först tyckte jag att det var lite underligt, men nu tycker jag att det är väldigt praktiskt; man kan ta en eller två beroende på vad som behövs och behöver inte ställa sig och koka dem först.


Ett stänk god vinäger och kapris sätter lite sprätt på det hela, 
precis som i en caponata (med aubergine).



Den här röran passar till det mesta, som huvudrätt eller med pasta 
eller som tillbehör till grillat av olika slag.


Gott som det är, med lite chèvre till...

Bon appétit!






4 kommentarer:

  1. Kanske gott, jo, säkert. Här blev det potatissallad och rökt bog, det var gott, helt klart.

    SvaraRadera
  2. Maken är vegetarian (lakto som väl är) och han fräser ofta upp de färska rotfrukter som man har hemma. E.ex. strimlor av morötter, selleri, lök och palsternacka. Man kanske kan ta lite inlagda rödbetor också, du skriver ju att man kan ta ett stänk vinäger i så det borde ju gå jämt upp, eller? Vi har inga kokta rödbetor här vad jag vet. Det sätter ju lite färg på anrättningen.
    Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej,
      javisst, det funkar säkert med inlagda rödbetor också :)

      Radera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!