Brev från Servian

torsdag 15 december 2016

torsdagsfisk med saffran...


Dags att göra lunch...

 Idag blev det torsk (cabillaud) med knastrigt täcke av brödsmulor, 
ris med saffransolja och bladspenat med vitlök.


Ja, saffran passar ju också till mat och inte bara till sötsaker!

Saffransolja: Mortla saffran med en nypa socker, häll på citronsaft och blanda sedan i en skvätt olivolja (eller annan olja). 
Låt stå och dra i en skål medan du lagar fisken.

Torsken läggs i en form och täcks med en blandning av grova brödsmulor (dagsgammalt bröd går bra), och herbes de Provence. 

Hyvla gärna över stora bitar med parmesan (eller annan ost). 

Skicka in i ugnen på 200 grader i 20 minuter och koka ris samtidigt. 
Vi använder lokalt ris från Camargue, 
det finns i alla vanliga mataffärer.

Tina bladspenat och hacka en stor klyfta vitlök, 
låt fräsa tillsammans medan fisken är i ugnen.

Häll över saffransoljan vid servering.
Klart!


Vill du lyxa till det med ett glas vin till passar Excellence fint, 
från Domaine Saint Georges d'Ibry i grannbyn Abeilhan: 
en frisk blandning av druvorna chardonnay, sauvignon blanc, muscat och viognier.


Bon appétit!



2 kommentarer:

  1. Gott alltsammans! Får nog ta och prova den där torsdagsfisken. I Menton brukar jag äta sådana där små röda firrar.

    SvaraRadera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!