Brev från Servian

torsdag 28 september 2017

smakupplevelser på Octopus i Béziers...


Bild från tidningen Midi Libre

För någon månad sedan tog fd Top chef-deltagaren Franck Radiu över restaurangen l'Octopus i Béziers

Det är en restaurang som har drivits framgångsrikt av krögaren Fabien Lefebre, med en stjärna i Guide Michelin. 

Igår gick vi dit och fick många härliga smakupplevelser!


Till att börja med fick vi in en amuse bouche, eller snarare tre!
Små aptitretare, som vi inte hade beställt...

Liten kantarellsoppa med krutonger, 
foie gras med friterat grodlår (!)
och liten gravlax.



Till förrätt en lätt och fluffig svampcapuccino med kastanjer och rökt bacon, perfekt avvägda smaker...


Vi frågade sommelieren om råd  om vilket vin vi skulle välja och fastnade för ett med 100% cinsault-druvor från Aniane, 
lätt men ändå smakrikt!


Huvudrätt : vildlax med olika betor och spenat, 
också ljuvligt gott...



Jag valde en fräsch citrusefterrätt...


medan övriga sällskapet mumsade på små Paris-Brest...



Som pricken över i fick vi in avslutande sötsaker, som vi inte hade beställt... Tequila-kulan var en riktig smakexplosion!

Det var en härlig kväll, med nya smaksensationer: 
kan absolut rekommenderas!

2 kommentarer:

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!