Ville smaka först innan jag delar med mig av receptet!
Varje gång jag gör glass, och det är ganska sällan, så tänker jag att
"det här borde man göra oftare", det är ju så lätt och så gott!
Lavendelglass
3 dl grädde
5 äggulor
1 dl socker
1 msk flytande honung
1 msk torkade, malda lavendelblommor
2 dl kokosgrädde
Vispa grädden och ställ in i kylen.
Vispa äggulor och socker pösigt, blanda i
lavendel, honung och kokosgrädde.
Vänd ner grädden, Frys in!
Friska gärna upp med något syrligt till.
Apelsin var gott till, och några stänk
Armagnac med apelsintwist funkade
också bra...
Lät supergott men vet inte var man får tag på kokosgrädde här i Sverige!
SvaraRaderaHej Katariina,
SvaraRaderajag hittade det på "Asien-hyllan" intill kokosmjölken, hoppas det finns i Sverige också!
Det här receptet måste jag prova. Jag undrar bara vilken sorts grädde du använder. Hälsn. Monica
SvaraRaderaHej Monica, jag vispade först upp ett paket "créme fleurette".
SvaraRaderaKokosgrädden blandar man bara i, utan vispning.
Hälsar Karin