Brev från Servian

onsdag 4 maj 2011

gott med sparris...


Just nu njuter vi av överflödet av primörer.
Sparrisen säljs i tjocka buntar och det blir sparris på längden och tvären...


En enkel godsak är sparrisflarn med chèvre:
Smördeg som fylls med en blandning av krämig chèvre och grädde, och många många sparrisar som trängs...

Otroligt gott och enkelt är också pasta med sparris, rivet citronskal och stora bitar parmesan... Ah!
Eller krämig räk- och sparrispaj med curry.
Det är ju tur att det finns många sätt att variera sig på...

Vilken är din favorit?

à table!

3 kommentarer:

  1. Tipset med chèvre o sparris ska jag absolut testa till helgen. Pasta med sparris brukar jag också göra. Sallad med räkor o sparris är också gott, likaså risotto med sparris...

    ALLT med sparris ÄR gott!! *gapskratt*

    Brukar du laga vit sparris? Köpte med oss en bunt o vill testa nya recept...

    Kram

    SvaraRadera
  2. Oh! Nu blev jag sugen! Tack för tipset. Måste gå till torget i morgon och se om de har nån. Eller är det för tidigt här?

    SvaraRadera
  3. Dubbelörn:
    Tyvärr så är vit sparris sällsynt hos oss, hoppas du hittar tips någonstans...

    Mira:
    en kompis i Blekinge meddelade att hon skördat egen sparris nu, så då borde det väl gå att få tag på, håller tummarna!

    SvaraRadera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!