Brev från Servian

torsdag 7 juni 2012

en charmig omväg...


Man kommer inte ifrån att man måste göra en del myndighetsärenden ibland, men det finns flera fördelar; dels att personalen är så vänlig och tillmötesgående (att den franska byråkratin skulle vara besvärlig eller tjänstemännen snorkiga verkar vara helt och hållet en myt!) och dels att på hemvägen efter uträttat ärende kan man stanna och insupa atmosfären på något härligt ställe.  


Vi var på skattekontoret i Murviel-les-Béziers för att be dem om att dra fastighetsskatten via prélèvement, autogiro, vilket var snabbt ordnat. På väg hem körde vi den lilla vägen över vinfälten mellan Thézan och Puimisson och stannade till i lilla charmiga Pailhès. Jag vet ett fint hus som är till salu där och ville se lite närmare på byn.

Vi fick sällskap på promenaden av en lösgående hund (med halsband) som ville se om det skulle hända något spännande med nya människor i byn. Nu var vi väl inte så spännande men vi fick sällskap runt byn i alla fall, på respektfullt avstånd.



Jag skulle kunna vara van och hemmablind vid det här laget, men blir ofta alldeles tagen av att gå runt i de fina byarna. Här var en lugn och loj stämning i eftermiddagssolen och husen och detaljerna är så fulla av liv och charm; så otroligt trivsamt!













Lyckan i att stanna upp och ta en liten omväg...

8 kommentarer:

  1. Åter igen en bukett inspirerande bilder! Tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv för att du tittar in, Mira!

      Radera
  2. Hej Karin
    Härliga bilder! Kul att nu ha dessa kartor också och kolla var du är.
    Ha en bra helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Marianne,
      kul att du hänger med :)

      Radera
  3. Hej Karin. Det var intressant att få veta att man kan betala skatt via prélèvement. Vet du om det finns flera skattekontor i Herault? (vad heter de, förresten?) Vår första skatt skall betalas i höst, vi vill gärna vara förberedda :)

    SvaraRadera
  4. Hej Elena,
    jag ser att det finns ett TRESORERIE-kontor i Marseillan också, hör med dem:
    adress 33 Place du Théatre, 34 340 Marseillan.
    Tél.04 67 77 20 44
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  5. Tack jättemycket, Karin för info.
    Att skattekontor heter Tresorerie på franska kunde man lista ut själv - det kommer från ordet "Tresor" (skatt) eller hur? Den välkända parfymen från Lancome heter ju likadant. Egentligen kan man en del franska ord :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Avec plaisir, Elena!
      och lycka till;
      orden kommer allt eftersom man behöver dem :)

      Radera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!