Brev från Servian

torsdag 28 juni 2012

utflykt till Aigues-Mortes...


Igår följde vi för första gången med på en utflykt anordnad av Scand'Oc Club, klubben för skandinaver här i Languedoc. Vi besökte Aigues-Mortes som ligger strax öster om Montpellier, nära havet.

Det är en gammal stad där befästningen är otroligt väl bevarad. Utanför befästningen ligger de enorma salinerna, där man utvinner salt. Efter en intressant rundtur där (mer om det senare, det var väldigt fascinerande område!) gick vi med hela sällskapet innanför stadsmuren för att äta lunch på en av restaurangerna som ligger runt det stora torget.



Kartan kommer från turistbyrån i Aigues-Mortes.

Det är en väldigt turisttillvänd stadsdel, men väl värd ett besök. Det var så varmt mitt på dagen så vi mäktade inte med att utforska allt som fanns utan nöjde oss med en promenad i mysiga kvarter.



Undrar just om "Café le Perroquet", papegoj-caféet, kan vara ett minne från sjömännen och tiden då staden var en viktig hamnstad, innan Marseille tog över dominansen...

Vi åker nog hit flera gånger, när det inte är fullt så varmt, men här kommer en första liten glimt från gatorna innanför stadsmuren:









6 kommentarer:

  1. Staden är verkligen sevärd. Vi gjorde ett besök där förra våren. Det var precis lagom varmt o inte heller så mycket turister, tack o lov ;).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Dubbelörn,
      det låter bra, får bli en till tur för oss, när hettan lagt sig :)

      Radera
  2. Hej Karin
    Japp,jag hänger med på kartan.
    Har aldrig varit där,men det ser fint ut.
    Franska parkeringar är kul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Marianne,
      fint att du hänger med ;)

      Radera
  3. Fina bilder! Jag visste inte om den här pärlan när jag bodde i Montpellier, åh det knorrar direkt i restarmen. Det finns så många platser man vill se och så lite tid. Frustrerande!

    Förresten, är det inte underbart med alla dessa svenskgrupper? De finns lite överallt och jag tänker hur är det ens möjligt? Vi är ju ett så litet land men ändå finns det svenskar mer eller mindre överallt. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Mia,
      visst är det så, det finns hur mycket som helst att upptäcka,härligt tycker jag. Man får klämma in en liten tur då och då...
      Här i Languedoc börjar det finnas svenskar i varje by, på ett trevligt sätt; man ses då och då men det är inte något "svenskreservat" för utflyttade :))

      Radera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!