Brev från Servian

tisdag 26 juni 2012

nerium i överflöd...


När jag åker hem från dagens uppdrag tar jag inte den vanliga vägen. Det tar några minuter extra att köra den lilla smala vägen, 
men oj vad det är värt det!


Det är jag och vinbönderna...
Vägen kantas av nerium / oleander i överflöd och det är så vackert; 
en stund av vardagslyx och njutning!



9 kommentarer:

  1. Oh, så vackert! Hade nerium som krukväxt under många år men blommningen är ju inget mot hur det ser ut i naturen. Och tyvärr lär ju blommningen ha tagit slut vid vårt blivande hus när vi kommer ner om ca 7 veckor. Å vad jag längtar att få lämna kyla och regn och flytta ner till detta!!!
    KarinR

    SvaraRadera
    Svar
    1. Flyttar ni ner, vad spännande!
      Ha det gott!

      Radera
  2. Så himla vackert!Visst är det kul med småvägar,man hoppas alltid att man inte möter någon.Men även om,så löser det sig alltid.
    Om det inte är nån fartdåre förstås,så backspeglarna ryker.
    Hände oss en gång,precis när lillvägen var på det sista kom en och blåste på.Min spegel blev som ett kalejdoskop,hans åkte av helt.Tur vi var på väg att lämna hyrbilen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ojoj!
      Vi fick ett bett i bakspegeln en gång vid ett möte på en liten väg; galna hundar stod på ett flak och högg mot bilen. Vi var glada att fönstret var stängt... Men det var i Italien ;)

      Radera
  3. Vilken härlig blog!
    Jag och min sambo har bestämt oss för att flytta utomlands till våren nästa år och det står mellan Malta och södra Frankrike, och i Frankrike står det mellan Languedoc och Provence :-) Vi kommer att åka ner till Frankrike i sept för att reka lite, det ska bli så kul! Jag försöker ju få så mycket information som möjligt om hur det är att flytta ner men har ännu inte hittat någon bra info om det... Jag undrade om du skulle vilja berätta lite om hur du ser på det? Exempelvis hur det är de första månaderna, om hur man hittar en hyreslägenhet eller hus att bo i och om det är lätt, vad det kostar att hyra boende, och om hur svårt (lätt?) det är att hitta jobb etc... Om du har tid och ork skulle jag, och säkerligen många med mig, uppskatta det :-)
    Ha en härlig dag nere i värmen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Eva,
      tack och spännande med era planer! Jag ska samla ihop mig någon dag och försöka ge en del svar på dina frågor!
      Ha det gott!

      Radera
    2. Ja, vad glad jag blir :-) Ser fram emot inlägget!!

      Radera
  4. Det är så vackert att det tar andan ur en. Att få se såna häckar är nästan overkligt Och de växer ju nästan överallt!
    Smala vägar dock, är inte så kul för oss med husbil ;)

    SvaraRadera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!