Brev från Servian

onsdag 6 juni 2012

vininspiration...


Det är lätt hänt att man blir intresserad av vin när man bor här... Languedoc är världens största vindistrikt och kvaliteten blir bara bättre. Dessutom får man ofta tillfälle att träffa trevliga vinbönder och bli än mer imponerad av deras arbete. Det är en hel värld som öppnar sig.

Bara i vår by Servian finns ett tiotal vingårdar och så fortsätter det i by efter by... Man blir onekligen nyfiken och intresserad av att lära sig mer.


Britt och Per Karlsson, vinkännare bosatta i Paris, gav för några år sedan ute en bok som berättar om en del vingårdar, om de olika druvorna och deras särdrag och olika terroir.
"Languedoc-möten med viner och vinmakare i franska södern" heter boken och där får man en inblick i denna värld.


Jag vill också puffa för deras vinresa till Languedoc i höst, med fokus på ekologiska viner.

"– Det händer spännande saker i Frankrikes sydligaste vinregioner just nu, i Languedoc-Roussillon! Fler och fler ambitiösa producenter utmärker sig för sina högklassiga viner,både röda och vita. Följ därför med på denna upptäcktsresa i Languedoc som tar oss till några av de mest kvalitetsmedvetna vinodlarna, vinbönder som verkligen tar tillvara den potential som finns här nere. Languedoc är dessutom en av föregångarna för ekologiskaoch biodynamiska viner. Vi kommer att få tillfälle att se i detalj vad detta innebär."

Mer information om programmet hittar du på deras hemsida BKWine vinresor .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!