Brev från Servian

söndag 8 november 2015

choklad och annat gott i Agde...


Vi kom iväg på en liten tur till Agde i dag, och grundade med lunch på den indiska restaurangen innan vi gav oss in på choklad-mässan i den speciella byggnaden Moulin des Évêques invid floden Hérault.


Allra mest förtjusta blev vi i den ekologiska chokladen, 
lokalt tillverkad i Brignon i Gard (norr om vårt departement) 
av en hängiven chocolatier.




På plats fanns även världsmästaren i choklad!


Förutom choklad kunde man hitta macarons...



och fantastisk nougat från Montélimar...



Den häftiga byggnaden har tidigare inrymt 
såväl vattenkraftverk som sardintillverkning.

 På andra sidan floden ligger Art Nouveau-slottet Château Laurens som fortfarande är under renovering och förhoppningsvis öppnar för allmänheten inom några år .


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!