Brev från Servian

lördag 3 november 2012

Toulouse, den rosa staden...

Vi hade inte besökt Toulouse förut, men passade på nu när barnen har höstlov och har blivit friska från sina förkylningar... Nu vet vi att det inte är så långt bort! Toulouse ligger väster om Carcassonne och är väl värt ett besök; på mindre än två timmar tog vi oss dit.


Toulouse kallas ofta "la ville rose" den rosa staden, och faktum är att alla tegelbyggnader i olika rostiga nyanser ger ett rosa skimmer.  Vi bodde på ett litet hotell nära Rue des Arts som var väldigt trevligt, trots renoveringsarbeten. Det blir nog bra när de är klara... Kvarteren däromkring var väldigt promenadvänliga och mysiga.
Innan vi åkte iväg hade vi hittat en blogg med tips om vintage-affärer, så jag och tjejerna gick ett varv i de kvarteren medan Monsieur Kloo tog igen sig; någon måste ju passa hundarna...


Jag ville förstås se floden; la Garonne flyter genom staden och det verkar uppskattas av invånarna som strosade längs floden och picknickade i solen.

Vi bodde nära Place St Georges, där det fanns gott om restauranger och uteserveringar. Middagen åt vi hos "monsieur Georges". Enkelt och gott; En dos de cabillaud  avec sa ratatouille, en fin torskfilé med ratatouille och ananas rôti au rhum, grillad ananas i rom och grädde till efterrätt. Jodå, vi somnade nöjda och glada efter denna härliga semesterdag på upptäcktsfärd i en ny stad!2 kommentarer:

 1. Hej Karin!
  Visst är det kul att komma till nya platser.
  Kul att se lite bilder därifrån.Och vad mysigt det ser ut att kunna sitta ute i solen.

  SvaraRadera
 2. Hej Marianne,
  det var en härlig stad, mysig att flanera i, och fortfarande går det att sitta ute; underbart :)

  SvaraRadera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!