Brev från Servian

torsdag 1 november 2012

vintertid...


I samband med övergången till vintertid kom verkligen ett drastiskt omslag i vädret; temperaturen gick ner 15 grader på en gång och vi fick dra igång uppvärmningen av huset. Nu är det inget att klaga på, särskilt när man ser på nyheterna vad stormen Sandy samtidigt ställt till med i Karibien och Nordamerika. Vi tyckte ändå att det kom lite plötsligt.... Men efter kyla kommer sol och idag njuter vi av mer humana 16 grader igen.


Barnen som spökat ut sig och gick Halloween igår; "un bonbon ou un sort?" hade fint sällskap av fullmånen, och senare även dimma som gjorde stämningen ruskigt perfekt...


I dag den 1 november firar vi la Toussaint, Alla Helgons Dag, och det är alltid en helgdag här i Frankrike, oavsett veckodag. Kyrkogårdarna fylls av krysantemum som är en symbol för döden.

Jag har ljung på terrassen i stället, precis som på mammas grav i Sverige. Ett år har gått. Tänker på henne och tänder ett ljus...2 kommentarer:

  1. Lustigt med din franska bild med ramsan som ska få en att komma ihåg hur man ska ställa klockan. OctobRE - REcule och AVril - AVance. Här säger vi ju "På våren ställer vi FRAM trädgårdsmöblerna och på hösten ställer vi TILLBAKA dem". Tänk att det är så krångligt att komma ihåg det där. Ha en skön Allhelgonahelg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Mira; ja det verkar behövas en minnesramsa :)

      Radera

Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!