och en favorit är Le barman du Ritz av Philippe Collin.
Jag hoppas verkligen att den blir översatt snabbt- och den har även potential att bli film!
Boken handlar om pojken Frank Meier som flyttar ensam från Europa till New York, lär upp sig till bartender och så småningom flyttar till Paris och får jobb på anrika hotellet Ritz, där han blir välkänd bakom bardisken.
Under andra världskriget var Ritz fortfarande öppet under ockupationen, och en del av hotellet var reserverat som högkvarter för nazisterna. De frekventerar baren med nöje... Vad de inte vet, är att bartendern själv är jude!
Det är både spännande och intressant att läsa om dessa verkliga personer och händelser, även om det inte är en dokumentär utan en roman.
Man blir också inspirerad att göra några av Frank Meiers drinkar.
Hans receptsamling L'art du Cocktail från 1936 är nypublicerad, jag återkommer till den!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Hej du som läser mina "brev"Roligt om du också skriver en rad!